Hoşgeldiniz…
Frida Kahlo & Diego Rivera

“Frida & Diego” Pera Müzesinde

Paylaş

(Last Updated On: 13/01/2018)
Frida Kahlo & Diego Rivera
Pera Müzesi’nde Frida Kahlo & Diego Rivera sergisindeyiz.

Pera Müzesinde sergilenmekte olan Frida Kahlo & Diego Rivera resim sergisini gezmek için Pazar sabahı Taksim’deyiz. Saat pek de erken olmamasına rağmen İstiklal Caddesi ve çevresi oldukça sakin, herkes hala uyuyor herhalde.

Esin henüz 4 aylık olmasına rağmen bu onun gezeceği 4 ya da 5. sergi sanırım. Oldukça sanatsever bir bebek çıktı bu kız. 🙂

Sergiyi gezmeden önce öğle yemeği işini halletmek için Fıccın‘a bir uğruyoruz. Fıccın da bomboş, siftahı bizimle yaptılar belki de. Fıccın, İstiklal Caddesi Kallavi Sokak’ta yer alan beğendiğimiz bir restaurant. Çerkez yemekleri yapıyorlar, diğer yemek ve mezeleri de oldukça lezzetli oluyor. Alkollü içki de var.

Karnımızı doyurduktan sonra Pera Müzesi’ne gidip sergiyi gezdik. Esin için de renkli, sanatsal ve ilgi çekici bir deneyim oldu.

 

Sergi Tanıtımı

Sergi ile ilgili, Pera Müzesi’nin sitesindeki tanıtım yazısı şöyle idi:

Gelman Koleksiyonu’ndan Frida Kahlo ve Diego Rivera sergisi, 23 Aralık 2010 – 
20 Mart 2011 tarihleri arasında, 20. yüzyıl sanatının Meksika ve dünyadaki en çarpıcı figürlerinden ikisini, Frida Kahlo ve Diego Rivera’yı sanatseverlerle buluşturuyor.

Yapıtları kadar özgün karakterleri, yaşam öyküleri ve merak uyandıran birliktelikleriyle de ilgi uyandıran sanatçılar, 40 yapıttan oluşan bir sergiyle Türkiye’de ilk kez Pera Müzesi’ne konuk oluyorlar.

Yaşamlarının önemli bir bölümünü Meksika’da geçirmiş koleksiyoner bir çift olan Jacques ve Natasha Gelman’ın, 20. yüzyıl Meksika sanatına da odaklanan geniş koleksiyonunda yer alan yapıtlar, Frida Kahlo’nun sanatsal kişiliğinin derin izlerini yansıtan otoportreleri ile Diego Rivera’nın az sayıdaki tuval resmi örneklerinin en önemlilerinden. Dünya çapındaki bu ünlü koleksiyon, Meksika dışında daha önce çok az sayıdaki sergide izleyiciyle buluşabildi.

Pera Müzesi’nde yer alacak sergide, Berlin ve Viyana’da düzenlenen ve 2010 yılına damgasını vuran Frida Kahlo Retrospektifi’nin en gözde Kahlo yapıtlarının yanı sıra Diego Rivera’nın tuvalleri de yer alıyor. Yapıtları ve yaşamlarıyla sinema ve edebiyat dünyasına da esin vermiş ikilinin eserleri 20 Mart 2011 tarihine kadar Pera Müzesi’nde izlenebilecek.

Alıntı: http://www.peramuzesi.org.tr

 

Frida Kahlo & Diego Rivera

 


Paylaş

Bir yorum ekleyin

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir