Warning: strlen() expects parameter 1 to be string, array given in /home/www/blog.alperkurtul.com/wp-includes/functions.php on line 262
Hoşgeldiniz…
Moses Boyd Exodus

Moses Boyd Exodus – Salon İKSV


Warning: strlen() expects parameter 1 to be string, array given in /home/www/blog.alperkurtul.com/wp-includes/functions.php on line 262
Paylaş

(Last Updated On: )

Jazz çok sık dinlemediğim bir müzik tarzı da olsa, Salon İKSV’de konser verecek olan Moses Boyd Exodus’un Youtube’daki bir kaç videosunu izledikten sonra, bu konser için bilet almaya karar verdim.

Bilet alırken dikkatimi çeken şey ise, biletlerin masada oturarak veya ayakta olmak üzere iki kategoride satışa çıktığı oldu. Normal koşullarda, Salon İKSV’deki konserler sadece ayakta seyredecek şekilde organize ediliyor. Ama bu bir Jazz konseri olduğundan dolayı, Jazz klüplerindeki düzene benzetilmesi amacıyla, masalı oturma düzeni de eklenmişti anlaşılan. Türkiye’de çok az sayıda bulunan Jazz klüplerine nadiren gitmiş biri olarak, konserin bu özelliği de ilgimi çekmişti tabiki.

Mekana gidip, konser salonuna girdiğimizde; her bir küçük, siyah, yuvarlak masanın üzerinde yanan birer mumun yaydığı loş ışıklı bir atmosfer ile sanki bir Jazz Klüp ortamı ile karşılaştık. Bu hoş ve romantik ortamda, bir jazz konseri izlemek çok keyifli oldu doğrusu.

Grubun başı olan İngiliz Moses Boyd davulda yer alırken, diğer enstrumanlar, Tuba (Theon Cross), Saksafon (Binker Golding), Trombon (Nathaniel Cross) ve Gitar (Artie Zaitz) idi.

Parçalar enerji yüklüydü, ve grup da akıcı bir şekilde çaldığı bu parçalar ile bize keyifli bir konser ve ortam yaşattı. Özellikle, Tuba’nın bütün müziğin altyapısını oluşturacak tarzdaki, o tok ve güçlü ritmik sesini dinlemek ve etkisini hissetmek çok keyifliydi.

Ve tabiki davul. Oturduğum yerdeki görüş açımda, genellikle Trombon çalan irikıyım Nathaniel Cross’un arkasında kaldığından dolayı davulu çok göremesem de, işitsel olarak çok keyifli ve tatmin ediciydi. Moses Boyd ve arkadaşları bize harika bir konser ve akşam yaşattılar.

Moses Boyd Exodus hakkında

İngiliz neo jazz davulcusu ve prodüktörü Moses Boyd Exodus hakkında, konser biletlerini de satan Biletix‘in sitesinde şöyle yazmışlar:

Moses Boyd Exodus“Kısacık kariyerinde daha şimdiden 2014’te Yılın En İyi Genç Caz Müsiyeni Ödülü, 2015’te MOBO Ödülleri’nde En İyi Caz Müzisyeni, 2016’da Gilles Peterson Worldwide Awards’da “John Peel Daha Çok Caz Çal Ödülü (John Peel Play More Jazz Award)” ve Jazz FM’den iki ayrı ödül topladı. Lonnie Liston Smith, Ed Motta, Little Simz, Four Tet, Floating Points, Sampha, Zara McFarlane, Gilles Peterson gibi isimlerle çalıştı. Clash dergisi onu “mütevazı ama istisnai tarzıyla İngiltere cazının yükselişinde büyük rol oynadı” diyerek tanımladı. adidas Originals için Mura Masa ile bir şarkıya imza attı. Grubuyla The Exodus, tek başına da Solo Exodus olarak sahneye çıkıyor, grime, elektronika ve cazı birleştiren tadına doyum olmaz çalımıyla iştah kabartıyor.

Yükselişe geçen yeni cazın çıkabileceği yüksekliklere şaşıp kalacaksınız.”

Daha fazla bilgi isteyenler Moses Boyd Exodus ile ilgili şu sitelere bakabilirler.

http://www.mosesboyd.co.uk/

https://mosesboyd.bandcamp.com/

Ayrıca bu konserde çektiğim bir iki kısa videoya buradan ulaşabilisiniz.

 


Paylaş

Bir yorum ekleyin

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir