Hoşgeldiniz…
Köyceğiz

Köyceğiz Bisiklet Turu

Paylaş

(Last Updated On: 24/02/2018)

Köyceğiz’de kaldığım üç günün birisinde, Köyceğiz gölü etrafında 70 km.lik bir bisiklet turu yaptım.

Köyceğiz bisiklet
70 km.lik Köyceğiz Gölü Turu

Tango Pansiyon’da sabah kahvaltısını yaptıktan sonra, saat 8 gibi pedal çevirmeye başladım. Hedefim önce Fethiye yolunu takip etmek, daha sonra Dalyan tabelasından ayrılarak, Eskiköy üzerinden Dalyan’a ulaşmak. Dalyan’dan nehrin karşı tarafındaki Çandır’a sandal ile geçip, tekrar Köyceğiz’e dönmek.

Sabah enerjisi ile Dalyan’a kadar olan 30 km.lik kısmı oldukça iyi bir şekilde geçtim. Dalyan’da bir çay molasından sonra sandal ile karşıya geçtikten sonra, esas zorlu parkura doğru ilerledim. Çandır’dan yükseldikçe hem yavaşlamaya, hem de yorulmaya başladım. Yine de Dalyan deltasının ve ilerledikçe de Köyceğiz gölünün manzarasının tadını çıkararak ilerledim.

Nasıl böyle bir hata yaptım bilemiyorum, ama yanıma yiyecek hiç birşey almamıştım. Sadece su içerek 50-55 km. gitmiştim ve ben yola çıkalı da 6 saate yaklaşmış, saat 13:30’u geçmişti artık. Karnım epey acıkmıştı, yolda nadiren gördüğüm bir iki köyde yiyecek temin edebileceğim bir yer de bulamamıştım. Artık açlıktan dolayı da daha çabuk yorulmaya ve daha sık durmaya başlamıştım.

İşte tam da bu sırada hayatımdaki en lezzetli mandalina çıktı karşıma. Mandalina ve portakal bahçelerine yaklaştığım sırada bisikletle yolda ilerlerken, ileride yolun ortasında bir mandalina gördüm.  Oraya yaklaştığımda durdum ve evet gerçekten bir mandalina bu. Taşıyan araçların birisinden düşmüş olsa gerek, iyiki de düşmüş. Hemen soydum ve yedim, o kadar güzeldi ki anlatamam.

Bir süre sonra, mandalina ve portakal bahçeleri sıklaştığında, ben de arasıra durup, ya dalından koparıp yada yere yeni düşmüş olanlardan bulup yiyordum. Bu şekilde, yemek olmasa da mideme güzel birşeylerin giriyor olması oldukça iyi gelmişti.

Böylece biraz daha pedal çevirdikten sonra saat 15:00’de Köyceğiz’e ulaştığımda, 70 km.lik mesafeyi toplamda 7 saatte almıştım.

 

Bisikletle Köyceğiz Gölü Turu

 


Paylaş

Bir yorum ekleyin

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir