Hoşgeldiniz…
39 Kuzey 27 Doğu

39°Kuzey-27°Doğu

Paylaş

(Last Updated On: 09/01/2018)

Tatilimiz bitmek üzere olduğundan, tatil için geldiğimiz Çandarlı’dan ayrılıp İstanbul’a geri dönmek için yola çıkma zamanı gelmişti. İki gün önce İstanbul’dan Çandarlı’ya gelirken 40°Kuzey-28°Doğu’yu bulmuştuk, şimdi de tekrar İstanbul’a dönerken 39°Kuzey-27°Doğu kesişim noktasını bulalım diye düşündük. Çandarlı’dan yola çıktık ve 10 km. sonra önce Çanakkale yoluna girdik, 5 km sonra da bu yol üzerinde Yenikent’e geldik.

39 Kuzey 27 Doğu
Yenikent, Arabayı bıraktığımız nokta ve
39-27 Kesişme noktası

Google Earth dosyalarını indirin

Yenikent’te ana yoldan ayrılıp, tarlaların arasına doğru giden bir yola girdik. GPS’i de kontrol ederek tarlalar arasındaki yollarda ilerlemeye başladık. En sonunda 39-27’ye yakın olduğunu düşündüğümüz bir noktada arabayı bırakıp, tarlalardan yürüyerek noktaya doğru ilerlemeye başladık. Bir gün önce yağmur yağdığından toprak biraz ıslaktı. Toprağın ıslak olması da, tarlalardan yürürken botlarımızın çamur toplamasına sebep olup, yürümeyi biraz zorlaştırıyordu. Hava ise güneşli, fakat biraz rüzgarlı olduğundan serindi. Sonunda yaklaşık 1,5 km’lik bir mesafeyi yürüyüp, uçsuz bucaksız tarlaların orta yerindeki 39°Kuzey-27°Doğu noktasına ulaştık.

Fotoğraflar çekildikten sonra, yürüyerek tekrar arabamıza döndük. Fakat bu sefer tarlalardan geçerek değil de, tarlalar arasındaki yolları takip ederek yürüdük. Arabaya döndüğümüzde fark ettik ki, aslında araba ile 39-27’nin 100 metre yakınına kadar gidebilirmişiz. Ama yine de bu şekilde yürümek oldukça keyifliydi. Bu noktayı bu şekilde tamamladıktan sonra arabamıza atlayarak İstanbul’a doğru yolumuza devam ettik.

the Degree Confluence Project

Burada kısaca anlattığım 39°Kuzey-27°Doğu kesişim noktası gezimi, Confluence sitesinden de okuyabilirsiniz.

 

39°Kuzey 27°Doğu

 


Paylaş

Bir yorum ekleyin

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir