Hoşgeldiniz…
40 Kuzey 28 Doğu

40°Kuzey-28°Doğu

Paylaş

(Last Updated On: 09/01/2018)

Hedefimiz 40°Kuzey-28°Doğu kesişim noktası. İlk olarak, sabah erkenden bizi İstanbul Yenikapı’dan Bandırma’ya götürecek olan feribottaki yerimizi aldık. 2 saatten biraz daha uzun bir sürede feribot Bandırma’ya ulaştı ve arabamızla 50 km. uzaklıktaki Manyas’a doğru yola devam ettik.

40 Kuzey 28 Doğu
Manyas, Boğazpınar köyü, 40-28 Kesişme noktası rotamız:
Yeşil : 40-28 Kesişme noktası – Manyas arası
Kırmızı : Boğazpınar Köyü – 40-28 Kesişme noktası arası

Google Earth dosyalarını indirin

Manyas’a vardığımızda, biraz etrafı dolaşmak ve de karnımızı doyurmak için durduk. Birkaç gün sonra Kurban Bayramı olmasından dolayı olsa gerek, Manyas’ın merkezinde büyük bir pazar kurulmuştu. Ne ararsan var, yiyecek, giyecek, hırdavat, daha neler neler… Biz de biraz meyve aldık, sonra da küçük bir esnaf lokantasına oturup, güzelce karnımızı doyurduk. Ödediğimiz hesap ise, İstanbul’daki lokantalarla karşılaştırılacak olursa gerçekten komik bir rakamdı.

Daha sonra Manyas’ın 5 km. kadar güney doğusunda yer alan Boğazpınar köyüne doğru yola devam ettik. Boğazpınar köyü, içinden dere geçen bir vadinin sonlandığı yerde kurulmuş bir köy. Hedefimiz olan 40-28 kesişim noktasını bulmak için, köyden itibaren artık asfalt yoldan çıkıp toprak yollara girdik. Bir bölümü, yemyeşil çimenlerle kaplı bu keyifli yollar bizi 40-28’e daha da yaklaştırdı. Sonunda hedefe yaklaşık 1 km. kala arabamızı bırakıp yürümeye başladık. Patikaları takip ederek 40-28’e çok yaklaştığımız bir noktada fark ettik ki, kesişim noktası çok sık çalılıklar arasında bir yerde.

Daldık çalılıklar arasına. Mevsimlerden kış ve bu yüzden çalılar yapraksız olduğundan işimiz belki de biraz kolay oldu, ama yine de bu sık çalılar arasında GPS ile tam noktayı bulmak bizi oldukça uğraştırdı.

Sonunda 40°Kuzey-28°Doğu kesişim noktasını bulduk. Fotoğraflar çekildikten sonra, önce yürüyerek tekrar arabamıza, sonra da araba ile bu sefer farklı, ama yine yemyeşil ve çok güzel yollardan Boğazpınar köyüne geri döndük. Bir taraftan bu hedefi tamamlamış olmanın mutluluğunu yaşarken, diğer taraftan ise yeni hedefimiz olan 39° Kuzey 27° Doğu kesişim noktasını düşünmeye başlamıştık bile.

the Degree Confluence Project

Burada kısaca anlattığım 40°Kuzey-28°Doğu kesişim noktası gezimi, Confluence sitesinden de okuyabilirsiniz.

 

40°Kuzey 28°Doğu

 


Paylaş

Bir yorum ekleyin

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir